Het eerste team van schaakclub AAS is het seizoen 2013-2014 goed begonnen met een 5,5 – 2,5 overwinning op het eerste team van HSG uit Hilversum. Een degelijke overwinning, al verliep de wedstrijd spannender dan de uitslag doet vermoeden.

Bij de partijen van Paul Schrama en AJ Keessen bleken de spelers van HSG in tijdnood allebei een grote kans te hebben gemist. Bij Paul had dat tot mat in twee geleid, terwijl AJ een toren in de aanbieding had gedaan. Paul won de partij door even later zelf mat te geven, terwijl het voordeel van AJ daarna niet meer in gevaar kwam en tot gelding werd gebracht.

Regelmatige overwinningen waren er voor Mark Trimp (beide koningen stonden slecht maar Mark kwam eerder tot aanval) en FM Jeffrey van Vliet (won een toren), terwijl Marco de Groot aan een koningsaanval ten onder ging. Drie remises rondde de wedstrijd af. Bij Simon Groot was er niet veel aan de hand terwijl Dennis van Vliet met een dame tegen toren en loper meer geen gat in de verdediging kon vinden. Ben de Leur moest vluchten in een toreneindspel met een pion minder maar verdedigde stug door waarna het na enige onnauwkeurigheden remise werd.

Na deze overwinning staat de thuiswedstrijd tegen Kennemer Combinatie 2 op het programma.