Het spel van Merel maakt de laatste weken een grote ontwikkeling door. Dit keer was de opponent Simon Rudolph, het jongere broertje van Konrad en vergis U niet, beiden zijn NK-gangers. Merel opende c4 en Simon antwoordde c5, op de 5e zet speelde Merel het nieuwtje pion a3, niet een indrukwekkende zet en kennelijk verviel Simon in autopiloot en rokeerde, dat had hem lelijk kunnen opbreken, maar Merel overzag stukwinst in 1 zet, maar stond wel beter.

Na felle schermutselingen waren alleen de zware stukken en lopers van ongelijke kleur over, initiatief is dan belangrijk, maar ook geen pionnen weggeven, hetgeen Simon wel deed. Nu draaide alles om de zwakte f7, Simon dacht de witte dame aan te kunnen vallen, maar het schitterende toren slaat f7 won een kwaliteit en Simon gaf de partij maar op. Merel aan kop! 

Luuk B. moest tegen Konrad, in een wisselende partij miste eerst Luuk een kans en daarna liet hij zijn loper opsluiten, met een stuk voor zou de partij uit moeten zijn, maar nu lette Konrad niet op en won Luuk het stuk weer terug. Konrad leek met veel schaakjes voor zetherhaling te gaan, maar Luuk was zo dom om de verkeerde kant op te lopen en nu kon de zwarte toren met schaak binnendringen en werd Luuk mat gezet. 

Andere Luuk V. was niet in goeden doen en werd enorm ingeblikt door Christiaan.
Roan had een geheel eigen openingsbehandeling, maar Pepijn ontwikkelde conform het stappenplan al zijn stukken en ging er daarna hard doorheen. 

Bryan won van Maks en David van Daria, daardoor was Merel de enige enige witspeler die won, alle andere partijen waren voor zwart.
Rune was uitgeloot.