Het duel dat in de belangstelling stond in de 8e ronde was Konrad Rudolph tegen Merel Bloem. Vele Azen zouden, ondanks de progressie van Merel, hun geld op Konrad hebben ingezet, want het Rudolph trio is erg fanatiek en wordt getraind door hun ouders, die beiden titelhouders zijn.

 Konrad opende d4 waarop Merel d5 antwoordde. Er ontstond een Geweigerd Damegambiet, waarin Konrad overging in het Catalaans. De opening die bekend werd door vele modelpartijen van oud-wereldkampioen Kramnik. Merel maakte er een Open Catalaans van door op c4 te slaan en pas op de 9e zet was Wit kennelijk uit zijn boekkennis, want waar de overgrote meerderheid Dc2 speelt en Db3 soms wordt geprobeerd, speelde Konrad Dd3. 

Hierdoor konden de Damepionnen van Merel met tempo naar voren oprukken, de dame van wit probeerde de zwarte stelling binnen te dringen, maar Merel coördineerde haar Dame, Toren en Loper of schitterende wijze en wist de c-pion tot bijna promotie te brengen. Konrad offerde nog wel een toren voor een wanhoopspoging, maar Merel verdedigde onverstoorbaar, haalde een 2e dame en Konrad werd hard matgezet! 

Op chess.com kan je je partij laten analyseren door de computer, Merel speelde met 98.7%nauwkeurigheid,  a perfect game! Petje af.

 Broer Simon opende met c4, Engels zoals Ben het graag ziet.  Na wat wederzijdse onnauwkeurigheden kreeg Simon een snelle mataanval en was het punt binnen.

Zusje Daria trad aan tegen Rune, die er weer bij was en met zwart netjes won.
Pepijn Bloem speelde tegen Roan die verdedigde met een drie rijen systeem, maar lette niet op en verloor een dame, daarna was het snelgedaan. 

Bryan speelde tegen oud-kampioen Luuk V. en Luuk verdedigde zich met het Siciliaans. In het middenspel offerde Luuk een stuk, rokeerde lang en speelde scherp of aanval.
Het leek eerst niet genoeg, maar op Tal-achtige wijze gooide Luuk er nog wat materiaal er tegenaan en toen Bryan even niet oplette werd hij fraai mat gezet.

 De partij Christiaan tegen David moet nog gespeeld worden.