In de 7e ronde waren er weer spannende partijen . Roan staat samen met Konrad al enkele ronden trots mede aan kop met 4.5 uit 6 partijen. En nu moesten de beide koplopers tegen elkaar. Roan opende erg avantgardistisch met d3 en daarna de Loper van c1 naar f4 en daarna e5. Maar in het Stappenplan wordt duidelijk uitgelegd om niet twee maal het zelfde stuk te spelen in de opening. Konrad ontwikkelde wel al zijn stukken en kreeg meteen druk op de witte koning. In de verwikkelingen verloor Roan een stuk en als Pacman raasde Konrad door de witte stelling, ondertussen stukken snackend. Het bloedbad eindigde toen Roan's koning artistiek mat werd gezet. 

De volgende clash was oud-kampioen LuukV tegen Simon Rudolph.
Luuk opende met e4 en Simon speelde de Aljechin verdediging. Luuk lette weer even niet op en verloor een loper. Kennelijk had Simon nu de auto-pilot aangezet want Luuk kreeg een prima kans om een kwaliteit te winnen maar overzag de mogelijkheid. De partij werd nu vrij grillig, waarbij beide spelers elkaar kadootjes gaven die soms weer niet aangenomen werden.
Simon besloot weer te gaan nadenken in plaats van hout te schuiven en nu ging zwart er ook meteen keihard doorheen. Twee nul voor de familie R. 

En dan de sensatie van de avond 2e stap leerling Merel tegen 5e stapper Christiaan.
Merel is, zoals de meeste jeugdschakers, een e4-speler. Christiaan verdedigde zich met het zeer solide Russisch. Een complex middenspel was het gevolg waarbij Christiaan meende een pion te kunnen slaan, maar een erg naar achterste lijn mat miste. 

Ook Max speelde tegen Daria een futuristische openingsopzet die niet direct werd afgestraft. Maar in het middenspel ging Max te ver en kreeg Daria een dodelijke koningsaanval en bracht daarmee de stand voor de familie Rudolph op 3-0!

Maar er is een tweede familieteam, Merel heeft haar broer Pepijn in stelling gebracht en die timmerde met zwart Kai er af. Broer Rink (van Kai dus) was uitgeloot en daarmee haalde het familieteam Tjepkema een halfje.

De partij LuukB tegen Rune moet nog steeds gespeeld worden.