Afgelopen vrijdag waren er weer vele interessante partijen te bewonderen in de AAS jeugdcompetitie. Het topduel was deze avond Robert tegen Simon die beide met 3 uit 3 aan hun 4e ronde begonnen. Na een dubbele aanval met een pion kwam Simon een stuk voor te staan. Robert streed nog dapper door maar zag een matdreiging over het hoofd wat einde partij betekende voor hem.

Jasper mocht aantreden tegen Christiaan. Christiaan kwam een stuk voor te staan maar had te veel tijd nodig om dit voordeel te verzilveren. Gelukkig voor Christiaan had Jasper alleen nog maar een koning en loper over. Aangezien met deze twee stukken geen mat gegeven kan worden werd het een remise.

Konrad tegen Luuk B. was de volgende topper van de avond. Beiden gingen lang gelijk op. Konrad had een gevaarlijke vrijpion op de 7e rij. Luuk kon voldoende verdedigers aanspreken om promotie te voorkomen en nadat deze dreiging was geneutraliseerd was het Luuk die met het punt aan de haal ging.

Over toppers gesproken. Veelvoudig kampioen Luuk Valkering leek een gemakkelijke avond tegemoet te gaan tegen Rune. Rune speelde echter een heel solide partij en wist met de witte stukken Luuk zwaar in de problemen te brengen. Nadat Rune damewinst op de 8e rij liet schieten omdat hij zelf dacht mat te gaan werd de partij even later toch op de 8e rij beslist via een mat met de toren en loper.

Roan was nog een maatje te klein voor Marien, maar gaat steeds beter spelen en gaat zijn puntjes nog wel pakken.

In de partij van Merel tegen Bryan was het Merel die met de dame Bryan mat wist te zetten. Daar we in de les daarvoor net het thema dubbele aanval dame hadden behandeld zou je kunnen concluderen dat Merel een snelle leerling is. Dat Bryan van een meisje verloor wil hij absoluut niet in de krant lezen. HelAAS Bryan..

De laatste partij was Maks tegen Daria. Daria sloeg netjes al haar geslagen stukken terug maar gaf nog teveel stukken weg zodat Maks als winnaar de partij mocht beëindigen.

Het mat van Luuk

Uitslagen 4e ronde

Robert    - Simon        0-1
Jasper    - Christiaan  0,5-0,5
Konrad   - Luuk B.      0-1
Roan      - Marien       0-1
Rune      - Luuk V.      1-0
Merel     - Bryan         1-0
Maks      - Daria         1-0

 

 Na ronde 4 

1

Simon

4

2

Robert

3

3

Rune

3

4

Luuk B

3

5

Storm

2

6

Luuk V

2

7

Konrad

2

8

Bryan

2

9

Merel

2

10

Marien

2

11

Japer

1,5

12

Christiaan

1,5

13

Maks

1,5

14

Rowan

1

15

Kai

1

16

Pieter

1

17

Rink

0,5

18

Daria

0