In de 1e ronde van de landelijke competitie heeft AAS 1 een zwaar bevochte winst gescoord op promovendus Rijswijk. 

De score werd geopend door Ad van den Berg, die goed uit de opening kwam, maar foutief afruilde waardoor hij eerder minder stond. Gelukkig stelde zijn tegenstander remise voor dat na rijp beraad werd aangenomen. 

Dit werkte kennelijk stimulerend, want daarna scoorden Henk Noordhoek, AJ Keessen en Mark Trimp ook een remise, waarbij Henk de enige speler was met een lagere rating dan zijn tegenstander, dus sub-optimaal. Maar Simon won wel en bracht de Azen op voorsprong. 

Deze uitslagen vielen allemaal snel, maar daarna begonnen de zware partijen.

FM Jef van Vliet kwam slecht uit de opening en de stelling oogde somber, FM Johannes Rudolph is met wit erggg sterk, maar had weinig tijd meer, Paul Schrama kwam goed uit de opening, liet zijn tegenstander terugkomen in een ingewikkeld gevecht van Dame tegen 2 torens en wat ander materiaal. 

In de uitvluggerfase had Johannes alles lang en goed uitgerekend, het lang bezorgde Non-Playing Captain Ben de zenuwen, maar leverde AAS wel het broodnodige punt op.

Jeffrey kwam niet meer onder de druk uit en verloor van oud-jeugdtalent Sten Giebens, een onverwachte tegenslag. 

Dus hing alles van Paul af, de zeer vreemde materiaalverhouding gaf beide spelers problemen en de partij kantelde steeds Het effect was dat zwart toren, loper, pion tegen dame had. Op verzoek van de teamleider probeerde zwart het nog zinloos lang, maar uiteindelijk werd het licht gezien en togen beide teams naar de Bamboehof, waar het erggg druk was, maar wel gezellig. Volgende ronde wacht het verre, verre Sas Van Gent.