De opkomst was wat minder dan vorige week bij de Alternatieve Aalsmeerse Schaakvereniging, maar de strijd was er niet minder om.

Ten eerste de 2 kopduels om de toppositie. Reuzendoder Luuk B. nam het op tegen Robert.
Wit (Robert) had een mooie penning op de zwarte loper, maar het was nog niet geheel duidelijk hoe wit daarvan profijt kon trekken, maar Luuk speelde zijn loper weg en zag tot zijn afgrijzen zijn toren er afgehakt worden. Daarna speelde Robert het cool uit.

 De kortste partij van de avond was de wedstrijd tussen Bryan en Simon, Simon hakte zeer gedecideerd met zwart Bryan van het bord. Dus volgende week de kraker Simon-Robert.

 Luuk V. moest tegen zijn oude concurrent Jasper. Jasper speelde zoals altijd met zwart Siciliaans en Luuk had wel een heel tamme aanpak met Wit, een beetje zoals wereldkampioen Magnus Carlsen speelt. Gelijk Magnus wist Luuk steeds meer dreigingen in de stelling te brengen en tenslotte stortte de zwarte stelling in en scoorde LuukV. het volle punt.

De partij Christiaan versus Konrad was zeer boeiend en de langste van de avond.
Beide spelers kwamen in tijdnood en wiens zenuwen zouden het eerst breken?
Aanval en tegenaanval wisselden zich steeds sneller af, zwart (Konrad) promoveerde naar 2e dame met een kruispenning, maar wit had een aftrekaanval waardoor de dame weer verdween. Zwart had daarop zelf een tegenaanval met schaak die Christiaan over het hoofd zag en zelf schaak zette. De regels van schaken zijn keihard, aanraken is zetten. Dus de arme Christiaan moest zijn toren zetten om het schaak op te heffen, waarna de toren werd geslagen. Begrijpelijk was wit hierdoor aangeslagen en speelde de zelfde fout, maar nu met de dame, einde partij.

Een ander prestige duel was Daria tegen Merel, wie is de beste dame van AAS?
Ook al was het haar eerste partij van het seizoen, Merel liet er geen twijfel over bestaan dat zij dat is en won.

Pieter ging ten onder tegen Marien, Roan verloor van Storm en Rune was vrij.
Kai, Rink en Maks waren afwezig.

 

De stand na ronde 3:

Naam Punten
Robert 3
Simon 3
Bryan 2
LuukB 2
LuukV 2
Storm 2
Konrad 2
Rune 2
Jasper 1
Roan 1
Christiaan 1
Kai 1
Marien 1
Merel 1
Maks 0,5
Rink 0,5
Daria 0
Pieter 0