In de 2e ronde stond Luuk versus Luuk op het programma.

Stap 3 Luuk B. opende wat eigenaardig, maar verkreeg door niet adequaat optreden van Luuk V. (Stap 6) toch een goede stelling. Bij een dreigende kwaliteitswinst dacht Luuk V. dat dames slaan verplicht is, maar die regel is slechts erg lokaal bekend. Luuk B. sloeg dus gewoon een toren met een loper. Daarna werd er hier en daar wat fouten gemaakt, maar Luuk B. liet Luuk V. niet meer slippen en won even verdiend als onverwacht. 

In de partij van Simon (6 jaar) tegen Pieter (12 jaar) deed zich een grappig voorval plaats. Pieter rokeerde door eerst de toren te zetten en daarna de koning. Lang, lang geleden mocht dit, maar nu niet meer. Simon claimde dat Pieter de toren moest zetten i.p.v. te rokeren. De HAR (Henk Arbiter) werd er bij gehaald en er werd besloten dat Pieter nog 1x keer zo mocht rokeren, maar voortaan toch eerst met de koning. Simon liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en hakte Pieter van het bord. 

De Aas Jeugd Competitie heeft er het jongste jeugdlid ooit bij, nml. Daria Rudolph, 4 jaar jong, de jongste telg uit het schaakgezin Rudolph. Veteraan Kai was nog een maatje te groot en de partij ging verloren. Maar Daria toont zeker potentie en het is interessant of het 2e postulaat van de Leur waar gaat worden, nml "de jongste wordt de beste". (Het 1e postulaat is tijd * stelling = resultaat) 

In totaal waren er 8 partijen en was er veel te zien. Konrad zette Maks mat en zag tot zijn verbazing Maks doodleuk rokeren. Hier moest de wedstrijdleiding toch onverbiddelijk zijn en Maks er op wijzen dat je a) niet mag rokeren als je schaak staat en b) mat de partij beëindigd. 

Nieuw is ook Rowan, die het goed deed, maar 3e stapper Bryan deed het toch beter en scoorde een punt. Storm ging ten onder tegen Robert, die sportief als altijd, daarna zijn tegenstander uitlegde hoe hij de opening beter had kunnen spelen. 

Christiaan had het moeilijk tegen Rink, maar wist uiteindelijk wel te winnen.
Rune won, licht verrassend van Marien die per ongeluk zijn paard aan raakte en daardoor een stuk verloor, maar wel een echte AAS, aanraken is zetten!

Uitslagen:

1 Luuk B. Luuk V. 1 - 0
2 Simon Pieter 1 - 0
3 Rowan Bryan 0 - 1
4 Storm Robert 0 - 1
5 Rink Christiaan 0 - 1
6 Konrad Maks 1 - 0
7 Rune Marien 1 - 0
8 Kai Daria 1 - 0