Afgelopen zaterdag moest AAS aantreden tegen het sterke SOPSWEPS (Samen Op Pad Spelen Wij een Potje Schaak). Een matchpunt was noodzakelijk voor handhaving, maar het zou moeilijk worden daar AJ Keessen zich daags voor de wedstrijd zich ziek afmeldde.

SOPSWEPS speelt in cafe Batavia tegenover Amsterdam CS, zodat de logistiek der Azen complex was, komende uit alle richtingen. Ben de Leur had een uitstekend reisschema opgesteld voor zichzelf met vertrek met de trein uit Nieuw Vennep en bereikte keurig volgens schema rond 12:00 uur te CS. Zich daarna realiserende dat de wedstrijd pas om 13:00 uur begon... Toch moeilijk, klok kijken. Maar het was mooi weer, dus maar even de toerist uitgehangen. 

Rond 13:00 uur begon de wedstrijd in een ontspannen en gezellige sfeer.
Wellicht wat te ontspannen voor Ben, die tegen Fide Meester Jan Roebers de openingstheorie niet meer goed herinnerde en zeer passief kwam te staan. Het snelle en fraaie koningsaanval van Jan maakte een einde aan het lijden, Azen 1-0 achter. 

Nestor van het team, Ad van den Berg speelde weer een mooie positionele partij die hem een overweldigende stelling had kunnen opleveren. Maar leeftijd en fysieke conditie leidden tot een mindere zet, de aanval liep vast en Ad werd daarna van het bord geschoven, Azen 2-0 achter. 

Simon Groot stond de gehele partij wat beter, maar moest in remise berusten.
Mark kreeg een remiseaanbod van de sterke Johan Booij, mocht het aannemen van teamleider Ben, maar speelde toch door. En dat was maar goed ook want Mark wist het punt binnen te brengen! Azen nog mar 1 punt achter.

Dit seizoen is niet het seizoen van Paul Schrama, tegen Emile Wustefled kwam Paul er niet aan te pas en verloor. De Azen weer met 2-0 achter. 

FM Jeffrey van Vliet had op bord 1 een meevaller. IM Peek bleek een toernooi te spelen in Cuba en de Soppers hadden de invaller tactisch op bord 1 gezet. Ondanks knap spel was Gert Pijl geen partij voor onze meester en het punt werd netjes binnengebracht door Jef, Azen 1-0 achter. 

Onze tweede FM, Johannes Rudolph moet met zwart tegen de sterkste Sopper, Machiel de Heer. Een titanengevecht ontspon zich maar Johannes trok aan het langste eind, Azen gelijk. 

De laatste partij was Jeroen van den Berg versus Jasper van Eijk.De spelers waren na de lange partij en hevige strijd duidelijk aan het einde van hun Latijn en er werd tot een remise besloten waardoor zowel Sopsweps en AAS veilig waren. 

Na de gastheren voor de gezellige wedstrijd bedankt te hebben, enige wederzijdse bieren op het resultaat waren gedronken togen de Azen naar de Bamboehof in Aalsmeer waar de 4-4 nog lang werd gevierd.

SOPSWEPS'29 AAS  
Pijl, G. (Gert) 1893 Vliet van, J. (Jeffrey) 2373 0 - 1
Heer de, M. (Machiel) 2227 Rudolph, J. (Johannes) 2359 0 - 1
Webbink, H.D. (Dinand) 2219 Schrama, P.T.A. (Paul) 2165 1 - 0
Booij, J. (Johan) 2224 Trimp, M. (Marc) 2170 0 - 1
Wustefeld, E.M.F. (Emile) 2178 Berg van den, A.M.J. (Ad) 2167 1 - 0
Roebers, J.S. (Jan) 2068 Leur de, B. (Ben) 1817 1 - 0
Smeele, F.G.M. (Frank) 2127 Groot, S. (Simon) 2002 ½ - ½
Berg van den, J.J. (Jeroen) 2056 Eijk van, J.C. (Jasper) 2025 ½ - ½
Gemiddelde Rating: 2124 Gemiddelde Rating: 2135 4-4