Na een aantal jaren heeft weer een lid van AAS aan een NK deelgenomen. Konrad Rudolph deed voor het eerst aan zo`n belangrijk toernooi mee en speelde op 19 en 20 April 2019 negen partijen in he Brabantse Waalwijk. Samen met 43 andere spelers, die 2009 of later geboren waren. Parallel vond ook het NK voor meisjes van dezelfde leeftijd plaats, 16 speelsters deden hier mee.

Dat onze speler voor een prijs ging was niet te verwachten. Konrad stond in de 
start-rankschikking op nr. 42 en had ter voorbereiding eerst een goede (winnaar) en dan een slechte Grand-Prix toernooi achter de rug. Maar het ging duidelijk beter dan verwacht: 
Hij en zijn vriend Philippe uit Amstelveen draaiden vanaf het begin goed mee. De score van de eerste dag was ver boven de verwachting, waar Konrad ronde 2, 3 en 5 won. Met 3/5 kwam Konrad op de tweede dag zelfs aan een bord met live-uitzending te zitten maar verloor helaas.
Hij won nog in ronde 8, scoorde uiteindelijk 4/9, eindigde als 27de, en speelde daarbij negen keer tegen spelers uit het middenmoot. Zijn vriend Philippe werd 25de met een identieke prestatie.

De langere bedenktijd van 25 min per partij en 10 seconden increment 
was voor Konrad een meevaller want hij kon geduldig over zijn zetten nadenken. Hij is een van de weinige jeugdspelers met een heel positionele spelopvatting (ter voorbereiding werden bijvoorbeeld partijen van zijn oom GM Alex Onischuk bestudeerd) maar op tactisch vlak werd nog het een of ander motief over het hoofd gezien.