Afgelopen zaterdag moest AAS naar het verre Amersfoort voor de 8e ronde van de landelijke schaakcompetitie. De moeizame doelstelling was 1 matchpunt scoren in de hoop zo BSG en Laurierboom onder ons te houden in 2B. Amersfoort staat 3e van boven en AAS van beneden. 

Bij aankomst bleek Amersfoort hun eerste drie borden misten door ziekte en andere omstandigheden. Dat kwam nou eens goed uit.De strijd begon meteen al goed door Simon Groot die op bord 7 als een mes door een pak boter ging en de stelling van zwart geheel fileerde. Na ongeveer 1.5 uur kon Simon weer de reis naar huis beginnen, want het punt was binnen. 

Jasper speelde met zwart een voorbeeld Siciliaanse Draak en het monster kwam verwoestend binnen. Punt 2 was binnen. Jeffrey speelde een fraaie en gedegen partij en haalde het 3e punt binnen tegen de sympathieke teamcaptain Joeri Piet. 

Johannes speelde weer een tijd op increment, maar een halve minuut per zet is genoeg voor onze held en het 4e punt werd cool binnengehaald. Het matchpunt was binnen en meer was in bereik. 

Playing team captain Ben had de opening te langzaam gespeeld en werd langzaam maar zeer zeker weggedrukt. Om de overwinning zeker te stellen werd er post gevat bij het bord van Mark. Ondanks dat Ben niets zei, was het instralen kennelijk zeer succesvol, want tijdens het eten zei Mark "Ja, Ben zei dat ik remise moest aanbieden, maar het was nog zo'n leuke stelling". Nodeloos om op te merken dat Mark en de langste partij had en dat het remise werd... Teamcaptain is zooo ondankbaar werk. 

AJ had een heel slechte partij volgens eigen zeggen, maar scoorde wel het zo broodnodige halfje en daarmee was de wedstrijd gewonnen.
Paul had een dolle partij, zijn tegenstander had een toren geofferd voor aanval, een zeer vreemde stelling kwam op het bord, waar alle drie de uitslagen mogelijk waren.
Gelukkig tastte wit mis in de complicaties en trok Paul aan het langste eind. 

Een zeer opgetogen AAS toog naar Soest voor een niet-eenvoudige, maar wel zeer smakelijke Griek, alwaar de prognoses voor de volgende wedstrijd werden doorgenomen.
Dan wacht in Mokum SOPSWEPS (Samen Op Pad Spelen Wij Een Potje Schaak), een team dat zeer wisselend opkomt. Maar 2.5 bordpunt is genoeg om zeker te zijn van handhaving. 

 

Amersfoort

AAS

 

 

Piet, J.J.N. (Joeri)

2020

Vliet van, J. (Jeffrey)

2373

z-w

0 - 1

Schuil, J.J. (Jeroen)

1952

Rudolph, J. (Johannes)

2359

w-z

0 - 1

Otten van, G.J. (Gerard)

2050

Keessen, A.J. (Aldert-Jan)

2170

z-w

½ - ½

Tonnon, R.P. (Rene)

2074

Schrama, P.T.A. (Paul)

2165

w-z

0 - 1

Grutter, T.J. (Tim)

1968

Trimp, M. (Marc)

2170

z-w

½ - ½

Reedijk, P.J. (Peter)

2067

Eijk van, J.C. (Jasper)

2025

w-z

0 - 1

Seijp van de, Q.W. (Quintin)

1958

Groot, S. (Simon)

2002

z-w

0 - 1

Shahrizadeh, S. (Shahroez)

1947

Leur de, B. (Ben)

1817

w-z

1 - 0

Gemiddelde Rating:

2005

Gemiddelde Rating:

2135

 

2-6