In de 4e ronde van de landelijke competitie heeft AAS een duur matchpunt laten liggen tegen BSG 2.

Aldert-Jan Keessen opende de score met zwart voor de Azen. In een ingewikkelde Siciliaan was AJ veel handiger dan zijn tegenstander en binnen de twee uur konden de stukken weer opgeborgen worden. Jammer genoeg werd Simon Groot met de zelfde snelheid onder de voet gelopen en was het weer gelijk. Ben de Leur speelde de opening beter dan zijn jonge tegenstander maar in het middenspel liep het witte spel vast in de taaie verdediging van zwart. In een poging de partij toch te winnen begon Ben een aanval die op niets uit liep. Met een kwaliteit en een stelling achter moest wit opgeven.

Mark Trimp won op bord 2 een erg fraaie positionele partij, de Azen weer gelijk.
Maar de BSG-ers kwamen meteen weer terug doordat Jasper verloor van de 85 jaar! oude Tom de Ruiter, die zeker 30 jaar voor BSG 1 speelde en vele jaren in de Meesterklasse. Dus een schande was het niet, maar wel weer achter.

Op bord 1 speelde Fide Meester (FM) Johannes tegen Internationaal Meester (IM) Borm een moeilijke partij die met enig geluk door de AAS speler werd gewonnen. Maar geluk dwing je ook af door sterk spel. De Azen weer op gelijke hoogte. Bij Paul op bord 5 werd erg lang doorgespeeld door zwart in een theoretisch remise eindspel. Uiteindelijk berustte de BSG-er in remise.

De stand was dus 3.5 – 3.5 en de laatste partij zou de eindslag bepalen.

FM Jeffrey stond na een mindere opening steeds beter en had in het eindspel duidelijke winstkansen. Echter vermoeidheid na week weekje wat griep sloeg in de eindfase toe en de altijd zo nauwkeurige eindspelkenner liet een eeuwig schaak toe, waardoor zwart met remise ontsnapte.

Een ontevreden groep Azen ging op zoek naar een voedzame maaltijd en warmte, want het was bijzonder koud geweest in het op zich fraaie BSG home. Volgende ronde tegen Laurierboom wordt het wel zaak om 2 matchpunten te scoren.

BSG 2

   

AAS 1

   

Borm , F.W.M. (Frans)

2141

-

Rudolph , J. (Johannes)

2332

0 - 1

Hilhorst , R. (Ruben)

2014

-

Trimp , M. (Marc)

2179

0 - 1

Groote de, J. (Jesper)

2209

-

Vliet van, J. (Jeffrey)

2354

½ - ½

Ruiter de, T. (Tom)

1947

-

Eijk van, J.C. (Jasper)

2050

1 - 0

Brouwer , R. (Rein)

2097

-

Schrama , P.T.A. (Paul)

2165

½ - ½

Heijden van der, C.J. (Coen)

2052

-

Keessen , A.J. (Aldert-Jan)

2151

0 - 1

Brantjes , Y.P. (Yme)

2071

-

Leur de, B. (Ben)

1873

1 - 0

Brouwer , T. (Timon)

1930

-

Groot , S. (Simon)

2003

1 - 0

Gemiddelde Rating:

2058

-

Gemiddelde Rating:

2138

4-4